Translate

joi, 17 aprilie 2014

Unde ne-a adus falsitatea?





    Suntem oameni, zilnic ne învârtim printre oameni. Şi zilnic vedem falsitatea din jurul nostru. Unde mulţi se ascund după deget, având impresia că nu îi vede nimeni. Totuşi avem darul de a vedea mai mult decât trupul unui om. Putem vedea în sufletul lui şi ce gândeşte un om. Trebuie doar să ne fixăm privirea pe el.
  Am învăţat multe despre oameni de alungul anilor, sunt atât de grăbiţi în goana lor după succes încât nici nu îşi dau seama câte răni cauzează celor care ţin la ei cu adăvarat. 
Se crede ca un nou prieten tot timpul e bine venit insa ar trebui sa fim atenti la astfel de persoane, e bine sa cascam bine ochii inainte sa ii acordam incredere unei astfel de fiinte care se aproprie  de tine avand un motiv. Pot afirma ca sunt dezgustata de falsitatea care ne inconjoara si care am observat-o in ultimele luni. NU conteaza situatia, faptele, decizile, statutul social sau cauzele, cert este ca oamenii falsi exista iar numarul lor continua sa creasca.
      Totusi nu sunt suparata pe nimeni, nu urăsc pe nimeni. Prefer să mă concentrez atenţia  asupra lucrurilor frumoase din viaţa mea. Însă, nu pot rămâne indiferentă la falsitatea care mă înconjoară zi de zi.
    Poate nu cunoaştem adevărul din noi, neavând răspunsuri, încercam să ne definim pe noi. Uneori această definiţie nu este întocmai bună, altfel se poate crea falsitatea. Alţii şi-o creează singuri cu diferite scopuri de a profita. Ne minţim unii pe alţii, fără să ne dă seama că de fapt ne minţim singuri, trăind într-o lume "fictivă".
     Observam pe zi ce trece ca oamenii se vind pe bani, pe prosperitate, pe atentie, iar in lumea cibernetica pe un "like" care cred ei ca le va aduce populariatea peste noapte. Ma uit si  observ ca de cele mai multe ori pipitaielile si vulgaritatiile iau amploare in  elita lumii, se mascheaza in fete dulci, pudrate, tocuri inalte, asa zisa clasa si prieteni multi. 
Traim intr-o lume in care  ca persoana te definesti dupa numarul de like-uri si urmaritori de pe pagina de facebook; uitam de caracterul unui om, calcam peste  orgoloiul barbatiilor si demnitatea femeilor. Distrugem copilarii prin opulenta, maturizam sever fiinta coplilaroasa prin remarci dure si anturaje denaturate. Dorim din rasputeri sa ne afirmam intr-o lume creata de om spre distrugerea lui, ne numim neutri si diferiti de ceilalti dar urmarim aceleasi standarde de dezvoltare psihica. Suntem redusi emotional, confundam bunele maniere cu flirtul si bunul simt cu fatarnicia. Spulberam orice emotie, iubire si sentimente de dragul oamenilor populari, de dragul unu gram de atentie.

Incet, incent  ne pierdem ca persoane!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu