Translate

joi, 15 mai 2014

Portret




         Si stau si il privesc profund, sublima incordare, acel ceva de care ceilali baieti sunt  privati, el il are. Ma asez comod pe canapeaua rece, o mireasma placuta, masculina asalta incaperea. E mireasma lui, parfumul lui, se spune ca parfumul este folosit pentru a rascoli mintea, a framanta ganduri, a nu lasa amintirile sa plece, a bantui sufletul, a recunoaste sentimente. Si simt acel miros intens  de flori de goji, acel miros specific de divinitate, acel miros care te  invalueste in transa, acel miros care te supune.
       Admir indelung zambetul acela copilaros si inocent, acel zambet pentru care mi-as da si viata cu conditia de-al vedea permanent pe fata lui. Un zambet cordial, apus de atata fericire, descrie succind cum dragostea e cauza infatisarii lui, o  semimultumire cocheta, subtila si fragila, un zambet diferit fata de al oamenilor muritori. Un zambet perfect pentru persoana iubita daca ar sti ca cauza acestuia sunt nazdravaniile ei.
    Ochi proeminenti caprui spre auriu, o mica sclipire ce se vede din departare in semiumbra, lumina distinsa, privire cuprinzatoare, seaca, hilara uneori. Acea privire desfata in tine neliniste, haos, pierdere in neant. Diversifica inauntrunl fiintei tale slabiciunea, o dilata, o raspandeste, creeaza in tine ce tu  nu ai visat ca poti fi, creaza in tine putere de convingere, tarie si altruism, creaza numarul de aur de care multi stiu dar nu stie ce reprezinta, desfata partea din tine de care ai uitat ca o detii.
     Pomenti proeminenti, carnosi si ridicati, piele tanara fara imperfectiuni, buze carnoase dar mici si subtiri, infatisare  de adult si suflet de copil. 
Minte fugara, miscari indecise, eleganta dar si badaranie. Antiteza clara intre minte si suflet, seriozitate si dezmat. 
      Iubeste pe jumatate sau nu vrea sa arete, ia lucrurile dintr-o data fara a gandi, se-avanta in neantul vietii aratand ca e un cunoscator desavarsit. Un barbat vanitos si orgolios, direct sau poate prea direct. Incearca perfectiunea fara a tine cont de limitele umanitatii. Inspira duritate si sensibilitate adeseori, dezvaluie iubire, empatie si frumos!
     Fiinta iluminata si  creatura frumoasa plina de calitati care poate in timp ai sa le afli!
    
    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu